Ξενοδοχοϋπάλληλοι: “Οι πρόσφυγες τι υπηρεσίες θα παρέχουν;” – 5.000 οι ελλείψεις σε προσωπικό

16.30

Στις 50.000 υπολογίζονται πανελλαδικά πως είναι οι θέσεις εργασίας που δεν καλύφθηκαν πέρυσι από την εγχώρια αγορά σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Από αυτές οι 5.000 υπολογίζεται πως είναι οι ελλείψεις προσωπικού στα ξενοδοχεία της Κρήτης. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συζητήσεις του με τους Έλληνες Ξενοδόχους, προτείνουν την απασχόληση των προσφύγων και μεταναστών που ζουν νόμιμα στα χώρα για την κάλυψη των θέσεων αυτών. Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο αυτό στις τάξεις των σωματείων των εποχικών εργαζομένων οι οποίοι κάνουν λόγο για κατρακύλα των μισθών και για υποβάθμιση των υπηρεσιών αν κάτι τέτοιο συμβεί.

Με φόντο το γεγονός οι τουριστικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν από τον Μάιο ή Ιούνιο, ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις εστίασης καλούν την κυβέρνηση να καλύψει τους τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις μήνες που θα μείνουν χωρίς εισόδημα, αφού το ταμείο ανεργίας της πλειοψηφίας έχει λήξει.

Περίπου 10.000 εποχικοί εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα από μισθό ή κάποιο επίδομα στα Χανιά και η κατάσταση είναι τραγική περιγράφουν οι συνδικαλιστές οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στο οποίο θα γινόταν συλλαλητήριο, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη συγκέντρωση των εργαζομένων.