Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου – Λυκείου Καστελλίου

10.12

Υπεγράφη από το Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Προϊσταμένου του Τμήματος Τεχνικών Έργων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Στέλιου Τρουλλινού, η σύμβαση για το έργο: ‘‘Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου – Λυκείου Καστελλίου‘‘, συνολικού προϋπολογισμού 658.000,00€, με χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020.

Οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του Γυμνασίου – Λυκείου Καστελλίου θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης μαθητών και εκπαιδευτικών και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος CO2.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες περιλαμβάνουν:

­Αντικατάσταση κουφωμάτων (παράθυρα και θύρες) με νέα θερμομονωτικά επαρκή κουφώματα

­Εξωτερική θερμομόνωση οροφών

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας για σκοπούς θέρμανσης χώρων

­Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα υψηλής απόδοσης

­Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή με ενεργειακό συμψηφισμό

“Με την ολοκλήρωση των εν λόγω εργασιών, αναμένεται η εξοικονόμηση ενεργειακών και οικονομικών πόρων καθώς και η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Καστελλίου ήταν ένα ώριμο αίτημα της Σχολικής Κοινότητας. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός  των σχολικών υποδομών του Δήμου μας εξάλλου αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.