Ζητά να γίνει κάτι -επιτέλους- για τη Χερσόνησο

20.31
Μία κάτοικος της Χερσονήσου απευθύνει με επιστολή της έκκληση στις Αρχές, προκειμένου να δοθεί λύση σε κάποια… κακώς κείμενα της περιοχής.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Σαν κάτοικος της περιοχής και εργαζόμενη σε αυτήν θέλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις-καταγγελίες.
 

Επαναπατριζόμενη τα τελευταία 3 χρόνια δεν μπορώ ακόμη να συνηθίσω την εικόνα και την κατάσταση ανομίας που επικρατεί σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.
 
Πιστεύω πως φέτος η καταναλωτική κίνηση είναι στο σημείο μηδέν και είναι ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.
 
Θα αναφερθώ σχεδόν επιγραμματικά σε κάποια θέματα τα οποία υποβαθμίζουν την περιοχή και κατά συνέπεια το τουριστικό προϊόν. Αυτό έχει σαν συνέπεια χαμηλότερη ποιότητα τουρισμού, μικρότερης αγοραστικής δύναμης και όλα όσα αυτό επιφέρει στην τοπική και όχι μόνο οικονομία.
 
Ξεκινάω από την καλοπιστική εικόνα της πόλης
 
Α.Την απαράδεκτη εικόνα με τις διαβρωμένες εξέδρες της παραλιακής οδού, είδαμε φέτος να γκρεμίζονται μόνο αυτές του βόρειου μετώπου. Ακόμη όμως και σε εκείνο το κομμάτι κάποιοι "έχτισαν" καινούργιες με μπαζώματα λειτουργώντας εις βάρος των υπολοίπων. Χρόνιο θέμα συζήτησης στις δημοτικές αρχές είναι η ανακατασκευή του παραλλιακού μετώπου χωρίς να γίνεται τίποτα προς όφελος της περιοχής.
 
Β.Την εικόνα με τα σκουπίδια που μας τοποθετεί σε συμπεριφορά χώρας τριτοκοσμικής. Δεν φταίει μόνο η δημοτική αρχή που ίσως δεν έχει πόρους τώρα για καλύτερη αποκομοιδή αλλά και η συνείδηση του καθ'ενός από τους συμπολίτες μου.
 
Γ.Η αφιλόξενη εικόνα των σταντ εμπορευμάτων που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των πεζοδρομίων μη αφήνοντας χώρο για τους αρτιμελείς πεζούς, πόσο μάλλον για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αλήθεια, υπάρχει έλεγχος για αυτό από κάποια αρχή? Και αν ναι κάθε πότε?
 
Δ.Θα αναφέρω ακόμη ένα θέμα το οποίο είναι ουτοπικό για την κοινωνία που ζούμε αλλά ίσως κάποιος διαβάζοντας αυτό να βάλει τις βάσεις για υλοποίηση του. Ομοιομορφία προσόψεων και εικόνας της πόλης, ακόμη και θεματικές οδούς με προσανατολισμό τα ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
 
Ε.Την απουσία πρασίνου. Πάει να γίνει τσιμεντούπολη μια περιοχή που ήταν γεμάτη πράσινο πριν 30 χρόνια.
 
Θα πω και 2 λόγια για την ανομία που υπάρχει
 
Α.Η Κυκλοφορία των τετράτροχων "γουρούνων" από ανήλικους και μεθυσμένους δημιουργώντας ατυχήματα και ηχορύπανση.
 
Β.Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια που κάθε χρόνο ανοίγουν, έχουν 2 σφραγίσματα ή αυτόφορα στην διάρκεια του 3μηνου της προέγκρισης και το τρίτο είναι στο τέλος της τουριστικής σεζόν έχοντας κάνει την δουλειά τους εις βάρος των άλλων που έιναι νόμιμα.
 
Γ.Τα καταστήματα με τα προϊόντα μαϊμούδες.Το παραεμπόριο στην περιοχή δεν είναι στα πεζοδρόμια αλλά μέσα στα καταστήματα.Έχουν φτάσει στο σημείο να έιναι το 90% των εμπορικών της περιοχής και φυσικά πέρνουν στο λαιμό τους και τα υπόλοιπα.
 
Δ.Το ωράριο λειτουργίας τελικά ποιο είναι? Γιατί έχω παρατηρήσει καταστήματα ανοιχτά μέχρι και τις 2 τα ξημερώματα.
 
Ε.Είναι δυνατόν να μην υπάρχει parking σε μία τόσο φορτωμένη τουριστική περιοχή? Αποτέλεσμα αυτού είναι το παράνομο παρκάρισμα.
 
Θέλω επίσης να προλάβω και την απάντηση "αυτά γίνονται σε όλη την Ελλάδα". ΔΕΝ γίνονται σε όλη την Ελλάδα!! Και μπορούν να αλλάξουν με συμμετοχή όλων, δήμου,καταστηματαρχών,εργαζομένων,πολιτών.
 
Γεωργία Παπαδάκη»