Έρευνα: Ικανοποιημένοι οι τουρίστες από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη Κρήτη

15.12

Απόλυτα ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν 8 στους 10 αλλοδαποί τουρίστες, από τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Κρήτης.  Αυτό προκύπτει στην ετήσια έρευνα, που διενεργήθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων Ιωάννης Δασκαλογιάννης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ποσοστό που αγγίζει το 78,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα, χαρακτήρισε υψηλό το επίπεδο εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας για την πανδημία στα ξενοδοχεία και στις υπηρεσίες διαμονής.

Την ίδια στιγμή, μπορεί η επιβατική κίνηση από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, να παρουσίασε μείωση κατά 85% σε σχέση με πέρυσι, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Fraport- Greece, ωστόσο παρατηρήθηκε αύξηση νεαρών ηλικιακών ομάδων έως 34 ετών. Γεγονός που δικαιολογείται στο ότι οι ευαίσθητες αυτές ηλικιακές ομάδες προτίμησαν να μην πραγματοποιήσουν διακοπές φέτος για να προστατευθούν από την πανδημία.

Στην έρευνα, παρατηρήθηκε επίσης μείωση στις κρατήσεις των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στις περιοχές Αγίας Μαρίνας και Πλατανιά, ενώ παρουσιάστηκε αύξηση στις προτιμήσεις όλων των άλλων τύπων καταλυμάτων, όπως είναι βίλες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, ιδιόκτητα σπίτια, κυρίως εντός της πόλης των Χανίων, αλλά και σε περιοχές της ενδοχώρας.

Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει πολύ μεγάλη ικανοποίηση από τα τοπικά προϊόντα, ενώ εκτός από το κρασί, το ελαιόλαδο, τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού που κάθε χρόνο προτιμούνται περισσότερο από τους τουρίστες, φέτος στις πρώτες επιλογές τους είναι και τα τοπικά τυριά.

Υπάρχουν ωστόσο και… οι απογοητεύσεις των ξένων επισκεπτών. Όπως προκύπτει και στην έρευνα, οι τουρίστες εξέφρασαν την ανασφάλεια που ένιωσαν στο οδικό δίκτυο αλλά και τον προβληματισμό τους για την έλλειψη οδικής σήμανσης σε αρκετούς δρόμους του νησιού.