Από τις 83 στις 28 οι καταλήψεις στην Κρήτη – Τι λένε οι μαθητές για τα Σάββατα

16.09

Οι μαθητές δεν κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους για λιγότερα άτομα ανά τμήμα και περισσότερα υγειονομικά μέτρα στα σχολεία σε ότι αφορά στην καθαριότητα, αλλά ούτε και το Υπουργείο το οποίο ποντάρει στο ότι όσο ο καιρός περνάει οι μαθητές θα ανοίξουν τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Αυτό φαίνεται και στα στοιχεία από την Κρήτη.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα στην Κρήτη 83 σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη και σήμερα ο αριθμός τους έχει κατέβει στα 28. Από αυτά τα 7 είναι στα Χανιά.

Ως επιπρόσθετος μοχλός πίεσης από το Υπουργείο είναι η χτεσινή ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως ότι οι χαμένες ώρες των καταλήψεων θα αναπληρωθούν με μαθήματα τα Σάββατα, τις αργίες, τις ημέρες των σχολικών εορτών και των περιπάτων.

Κατάληψη και το Σάββατο και ας παίρνουμε απουσία, απαντούν οι μαθητές.

Από σήμερα, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου. Τουλάχιστον στην Κρήτη δεν έγινε κανένα τέτοιο μάθημα αφού μέχρι αργά το μεσημέρι το ΦΕΚ δεν είχε φτάσει στις εκπαιδευτικές διευθύνσεις.

Τα κλειστά σχολεία και σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα λόγω κρούσματος κορωνοϊού ανέρχονται σε 154, σύμφωνα με τα εκ των οποίων τα 128 είναι στην Αττική ενώ οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 700 , εκ των οποίων περίπου οι μισές είναι σε σχολεία της Αττικής. Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι τα 154 κλειστά σχολεία και τμήματα αντιστοιχούν στο 0,01% των μαθητών και το 0,02 των εκπαιδευτικών.