Από τους 1.000 οι 350 εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο Χανίων – Λήγουν οι συμβάσεις

14.57

Μετά από πολυετείς αγώνες για τη λειτουργία του τμήματος πυρηνικής ιατρικής, αυτό κινδυνεύει ενδεχομένως και με κλείσιμο τονίζει ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων, ο οποίος έχει προκηρύξει 5 τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 8 – 11 το πρωί, με διαμαρτυρία στην πύλη του νοσοκομείου, στη δημοτική αγορά και στην Αντιπεριφέρεια μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Στο τμήμα πυρηνικής ιατρικής εργάζονται 8 άτομα και στα μέσα Οκτωβρίου λήγει η σύμβαση των 4 επικουρικών με αποτέλεσμα αν αυτή δεν ανανεωθεί να πρέπει οι ασθενείς να επιστρέψουν στα δρομολόγια προς το Ηράκλειο για τις ακτινοβολίες με τη ΄Γ κάμερα.

Δεν είναι όμως μόνο το τμήμα πυρηνικής ιατρικής, συνολικά στα μέσα Οκτωβρίου αποχωρούν 15 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων από το νοσοκομείο Χανίων, ενώ για 20 νοσηλευτές λήγει η σύμβαση από τις ψυχιατρικές δομές. Συνολικά οι συμβασιούχοι  είναι 320 άτομα και το επικουρικό προσωπικό 130.

50 συμβασιούχες στην καθαριότητα πήραν περίπου ένα χρόνο παράταση, ωστόσο και εκείνες διεκδικούν τη μονιμοποίηση τους, όπως και οι 9 υπάλληλοι στη φύλαξη του νοσοκομείο των οποίων η σύμβαση λήγει.

Επόμενη τρίωρη στάση εργασίας είναι την Τετάρτη 30 του μήνα στην πύλη του νοσοκομείου.