Από τους 80 στους 480 οι μαθητές σε 6 χρόνια στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά

15.31

Ανοδική πορεία σε ότι αφορά στις εγγραφές παρουσιάζει το Εσπερινό ΕΠΑΛ του Πλατανιά. Από τους περίπου 80 μαθητές του πρώτου έτους λειτουργίας του, έφτασε μετά από 6 χρόνια να μετρά 480. Τη Δευτέρα το απόγευμα τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αρκετοί από τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ δε φοιτούν μόνο για την ειδικότητα, αλλά και για το απολυτήριο λυκείου μιας και οι συνθήκες του παρελθόντος τους οδήγησαν στην εγκατάλειψη του σχολείου. Ο μεγαλύτερος μαθητής είναι ηλικίας 75 ετών.

Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ οι ειδικότητες είναι 13. Ψυκτικοί , υδραυλικοί, τεχνικοί οχημάτων, στον τομέα υγείας είναι βοηθοί νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές και αισθητικοί. Και για όλες τις ειδικότητες υπάρχει εξοπλισμός και εργαστήρια. Τομέας δομικών και πληροφορικής καθώς και ο τουριστικός τομέας, έχουν επίσης πολλούς μαθητές.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πλατανιά έχει ζητήσει όλη η τεχνική εκπαίδευση να μεταφερθεί στην Σχολή του ΟΑΕΔ καθώς υπάρχει η δυνατότητα στέγασης των εργαστηρίων όλων των ειδικοτήτων, για να μη μεταφέρονται στον Πλατανιά οι μαθητές του ΕΠΑΛ για τα θεωρητικά μαθήματα και στον Ταυρωνίτη για τα εργαστήρια.