Βίντεο:Επισκέψιμη η πατρική οικία του Μίκη Θεοδωράκη

14.30

Έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου και κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Γαλατά Χανίων . Ο Μίκης Θεοδωράκης με το έργο και την πολιτική του δράση άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη ζωή του τόπου . Και συνεπώς δεν προκαλεί εντύπωση πως η πατρική του οικία στο Γαλατά , που αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι επισκέψιμη από τις 10.00 έως τις 14:00, προσελκύει τους πολίτες που τον εκτιμούσαν και τον θαύμαζαν .

Το πατρικό σπίτι της οικογένειας αναμένεται να αποτελέσει μία πνευματική εστία όταν θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του και θα λειτουργεί ως μουσείο.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης την Κρήτη, σύμφωνα με την επιθυμία του, αναπαύεται στο κοιμητήριο Γαλατά δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του Γιάννη, που έφυγε από τη ζωή το 1996.

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται το Σάββατο 9 Οκτωβρίου από το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη .Την ημέρα αυτή θα τελεστή και το μνημόσυνο του αγαπητού μουσικοσυνθέτη στον Ιερό Ναό  Αγίου Νικολάου Γαλατά.

Στον τάφο του Μίκη συγκεντρώνονται όλο αυτό το διάστημα  λουλούδια και μηνύματα ανθρώπων που με τον τρόπο αυτό δείχνουν τη θλίψη τους αλλά και το γεγονός πως θα παραμείνει άσβεστη η μνήμη της ζωής  και του έργου του .