Βίντεο:Στο Δήμο Χανίων παραχωρείται το κτίριο του παλιού ΙΚΑ

17.18

Στο δήμο Χανίων παραχωρείται από τον ΕΦΚΑ το κτίριο που στέγαζε παλαιότερα τις υπηρεσίες  ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Νεάρχου και Σολωμού. Η παραχώρηση γίνεται για 30 χρόνια και όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων η θετική αυτή έκβαση ήρθε  μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από τη Βουλευτή Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Να σημειωθεί πως το κτίριο εγκαταλείφθηκε πριν 18 χρόνια και έκτοτε ρημάζει εσωτερικά και εξωτερικά.

Πέρασαν 18 χρόνια από τότε που τα γραφεία του πάλαι πότε ΙΚΑ στα Χανιά έφυγαν από το κτίριο που στέγαζε τις υπηρεσίες του στη συμβολή των οδών Νεάρχου και Σολωμού .Όλο αυτό το διάστημα το κτίριο ρήμαζε εξωτερικά και εσωτερικά όπως πολλές φορές η ΝΤΚ έχει αναδείξει με ρεπορτάζ . Αυτό αναμένεται να αλλάξει καθώς όπως ανακοινώθηκε το παλιό αυτό κτίριο μετά και από πιέσεις της Βουλευτή Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη παραχωρείται από τον ΕΦΚΑ στο Δήμο Χανίων για 30 χρόνια .

Ο υπό σκέψη σχεδιασμός της δημοτικής αρχής Χανίων είναι να στεγαστούν εκεί οι προνοιακές δομές του δήμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηρακη με τη βουλευτή  Ντ. Μπακογιάννη στο δημαρχείο Χανίων ετέθη και το οξύ πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών με καταρτισμένο προσωπικό , ιδίως της πολεοδομίας .

Παράλληλα, έγινα αναφορά και σε σημαντικά έργα που δρομολογούνται όπως αυτό της ανάπλασης της Δημοτική Αγοράς και της αξιοποίησης των Νεωρίων .