Βίντεο: “Πληγή” η ανεξέλεγκτη βόσκηση στο Μουρί Κισσάμου

14.13

Οργισμένοι και αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι στο Μουρί της Κισσάμου στα Χανιά καθώς όπως καταγγέλλουν οι αγροζημιές αποτελούν πληγή .

Η κάμερα της Νέας Τηλεόρασης βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε της ζημιές σε ελαιόδεντρα και αμπέλια όπως και την αγανάκτηση των ιδιοκτητών που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας για επίλυση του προβλήματος.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για καταπάτηση των κτημάτων τους και δολιοφθορά στις περιουσίες που διατηρούν με κόπο εν μέσω πανδημίας .

Το πρόβλημα είναι εν γνώσει των αρμόδιων αρχών, ωστόσο  όπως καταγγέλλουν οι πολίτες δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε παρέμβαση για την επίλυση του και παρά τις κατά καιρούς απειλές που δέχονται.

Στην προσπάθεια να προστατέψουν τα κτήματα τους οι κάτοικοι έχουν δαπανήσει  μεγάλα ποσά για την περίφραξη τους , εις μάτην καθώς καθημερινά την  βρίσκουν παραβιασμένη .

Μεταξύ άλλων οι κάτοικοι επεσήμαναν πως όσο παλαιότερα υπήρχαν αγροφύλακες ,  το φαινόμενο της αδεσποτίας αιγοπροβάτων ήταν περιορισμένο .

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Γιακουμάκη
Επιμέλεια: Ελπίδα Κατσαράκη
Εικονολήπτης: Τόλης Τσέκος