Βίντεο: Στο δρόμο 110 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

14.53

Στο δρόμο βγήκαν 110 υγειονομικοί του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων οι οποίοι προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους μετά από δύο μήνες αναστολής της εργασίας τους. Υγειονομικοί που βρίσκονταν από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον Κορωνοϊο.

Οι 110 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τέθηκαν σε αναστολή στα τέλη Αυγούστου, σε αναστολή όμως βρίσκονται από τότε και βασικές υγειονομικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Χανίων.

Υπό μερική διάλυση βρίσκεται το νοσοκομείο Χανίων. Αρκετές είναι οι κλινικές που υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές.

Η Αγγελική Λαβασίδου νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Χανίων αναφέρει ότι επί 23 ολόκληρα χρόνια παλεύει σαν στρατιώτης και τώρα την πετούν έξω από μάχη.

Οι περισσότεροι από τους υγειονομικούς είχαν να δουν τις οικογένειες τους πάνω από 15 ημέρες είτε επειδή είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα είτε επειδή έπρεπε να είναι στο καθήκον. Τίποτα όμως δεν αναγνωρίστηκε ούτε από τη διοίκηση ούτε από το Υπουργείο τονίζουν χαρακτηρίστηκα γιατροί ,νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Οι υγειονομικοί θα παραμείνουν στις σκηνές έως ούτε εισακουστούν τα αιτήματα τους και  δοθεί λύση από Υπουργείο υγείας