Δύο οικογένειες ζητούν δικαίωση – Αναβλήθηκε το Εφετείο του φονικού στα Ανώγεια

15.53

Δύο οικογένειες και δύο μανάδες ζητάνε η καθεμία για τους ανθρώπους της τη δικαίωση για το φονικό που σημειώθηκε στις 9 Απριλίου του 2017 στα Ανώγεια Ρεθύμνου, με θύμα τον 23χρονο κτηνοτρόφο Μανώλη Στρατάκη. Σήμερα οι δύο οικογένειες συναντήθηκαν στο Εφετείο Χανίων για την εκδίκαση της υπόθεσης της ανθρωποκτονίας σε δεύτερο βαθμό.

Να θυμίσουμε πως πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι γιος και πατέρας, είχαν κριθεί ένοχοι και εκτίουν την ποινή τους στη φυλακή.  Ο τότε 22χρονος γιος, έχοντας το δικαστήριο αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, του επέβαλε ποινή 37 ετών χωρίς αναστολή και ο  58χρονος σήμερα πατέρας είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παραβάσεις περί όπλων με την ποινή κάθειρξης τα 27 έτη. Από την άλλη πλευρά ένοχος κρίθηκε και ο ένας αδελφός του 23χρονου κτηνοτρόφου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, και η ποινή του ήταν 13 έτη με αναστολή ενώ ο τρίτος αδελφός και ο πατέρας κρίθηκαν ένοχοι για παραβάσεις περί όπλων.

Στην έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι της υποστήριξης κατηγορίας ζήτησαν την παρουσία ενός βασικού μάρτυρα για την υπόθεση καθώς ήταν εκείνος που άκουσε τους πυροβολισμούς και πρώτους πήγε στο σημείο της συμπλοκής αφού όμως είχε πέσει νεκρός ο 23χρονος κτηνοτρόφος και το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τον Δεκέμβριο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης έχαναν λόγο για χυδαιότητα, προκλητικότητα και για άθλιες μεθοδεύσεις στο αίτημα της άλλης πλευράς να μη γίνει η δίκη χωρίς την παρουσία του βασικού μάρτυρα.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση κατηγορίας της οικογένειας Στρατάκη, σημειώνει ότι δε ζήτησε αναβολή αλλά την προσέλευση του συγκεκριμένου μάρτυρα.

Η υπεράσπιση προσβλέπει σε σημαντική μείωση της ποινής για τους δύο κατηγορουμένους στο δεύτερο βαθμό ενώ η οικογένεια Στρατάκη ζητά να μείνουν οι ποινές ως έχουν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Να σημειωθεί ότι οι δύο οικογένειες έχουν υπογράψει συμβόλαιο ειρηνικής συνύπαρξης στα Ανώγεια και τα δύο αδέλφια του Μανώλη Στρατάκη έχουν επιστρέψει στο χωριό.