Εκατοντάδες Χανιώτες στο ιατρείο POST COVID του Νοσοκομείου Χανίων

15.12

Εκατοντάδες πολίτες που νόσησαν από covid 19 έχουν επισκεφθεί τις τελευταίες ημέρες το ιατρείο post covid του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα συμπτώματα φαίνεται να ταλαιπωρούν ασθενείς ακόμα και ένα χρόνο  μετά. Τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζουν είναι αναπνευστικά και η μόνη λύση όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου  Ειρήνη Λαγουδάκη είναι ο εμβολιασμός

Το 45% -δηλαδή σχεδόν οι μισοί- όσων είχαν νοσήσει λόγω Covid-19, εμφανίζουν ένα ή περισσότερα συμπτώματα ένα χρόνο μετά. Οι ασθενείς ελέγχονται κλινικά, εργαστηριακά, απεικονιστικά και με λειτουργικές δοκιμασίες πνευμόνων, όποτε κρίνεται απαραίτητο. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα συμπτώματα φαίνεται να τους ταλαιπωρούν ακόμα και μετά τη νόσηση.

Εκατοντάδες Χανιώτες έχουν επισκεφθεί το Ιατρείο Post Covid  του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων από τη Δευτέρα που ξεκίνησε η λειτουργία του. Σύμφωνα με την Πρόεδρο Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου  Ειρήνη Λαγουδάκη οι γιατροί αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.

Στο ιατρείο POST COVID παθολόγοι και πνευμονολόγοι παρακολουθούν άτομα που έχουν νοσήσει έχουν αποθεραπευθεί αλλά συνεχίζουν να εμφανίζουν ορισμένα συμπτώματα τα οποία θα πρέπει να παρακολουθούνται και να αντιμετωπίζονται. Το ιατρείο συνεργάζεται με καρδιολόγο, νευρολόγο, φυσικοθεραπευτή, ψυχολόγο και διαιτολόγο.

Σύμφωνα με την Κυρία Λαγουδάκη όσοι είχαν εμβολιαστεί είχαν πιο ήπια συμπτώματα.

Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Τετάρτη κατόπιν ραντεβού