Επικίνδυνο το σκίαστρο στο 6ο Γυμνάσιο Χανίων

16.14

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο δεύτερο διάλειμμα των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Χανίων στην Αμπεριά. Την ώρα που έτρωγαν το κολατσιό τους στην αυλή, υποχώρησαν από το σκέπαστρο τμήματα σοβά και μπετόν, τα οποία έπεσαν ακριβώς δίπλα από κάποιους μαθητές και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος.

Αμέσως η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας και εκείνος με τη σειρά του τον Δήμο, ενώ κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου Χανίων μετέβη άμεσα στο σχολείο για αυτοψία, όπου διαπίστωσε ότι ολόκληρο το σκέπαστρο είναι επικίνδυνο αφού τμήμα του έχει πάρει κλίση.

Το κτήριο είναι περίπου 40 ετών και δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται ανάλογα περιστατικά. Πριν από 5 χρόνια είχε υποχωρήσει όλος ο σοβάς από το ταβάνι τάξης και ευτυχώς εκείνη την ώρα τα παιδιά είχαν γυμναστική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο παρελθόν είχαν τουλάχιστον 7 χρόνια να γίνουν οι απαιτούμενες συντηρήσεις στο κτήριο.

Να σημειωθεί πως του χρόνου το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο κτήριο όπου θα αντικατασταθούν όλα τα κουφώματα αλλά θα γίνουν και άλλες εργασίες.