Ε. Διαμαντόπουλος: “Εμείς δε σπάμε τη σύμβαση, η εταιρεία δεν ξέρω”

15.50

Η υφιστάμενη σύμβαση ανάμεσα στην «Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης», ΕΑΔΙΠ  του Π.Κ. και τη μισθώτρια εταιρεία δεν μπορεί να καταγγελθεί μονομερώς από το Πολυτεχνείο Κρήτης, εφόσον η μισθώτρια εταιρεία εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, ήταν η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου που συνεδρίασε χτες. Μετά και το άνοιγμα ξανά της συζήτησης από την τοπική κοινωνία,  για την αξιοποίηση του κτηρίου της 5ης Μεραρχίας, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεκαθαρίζει ότι το Ίδρυμα δεν υπάρχει περίπτωση να μπει σε μια διαδικασία αγωγών από πλευράς της μισθώτριας εταιρείας η οποία ενδεχομένως να ζητήσει μέχρι και εκατομμύρια για το σπάσιμο της σύμβασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα είχε κάνει ένα κύκλο διερευνητικών επαφών με επιχειρηματίες από τα Χανιά για να συμμετέχουν στην επένδυση, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα. Στην ερώτηση για το αν εκείνη επιθυμεί από πλευράς της να σπάσει τη σύμβαση ο Πρύτανης απάντησε ότι δεν έχει σχέσεις με την εταιρεία και δεν ξέρει τις τωρινές της προθέσεις.

Στο σενάριο της αποχώρησης της εταιρείας και στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ο Δήμος Χανίων για τη χρήση του κτηρίου, ο κ. Διαμαντόπουλος απάντησε ότι και στο παρελθόν το ίδρυμα είχε απευθυνθεί στο Δημόσιο για την αξιοποίηση του.

Κατά μέσο όρο με την υπάρχουσα σύμβαση η εταιρεία κάθε χρόνο πρέπει να καταβάλλει 350.000 ευρώ στο Πολυτεχνείο Κρήτης με τον Πρύτανη να σημειώνει ότι το ποσό αυτό θα διατίθεται για τα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος που αγγίζουν το 1.200.000 € ετησίως.