Καθίζηση αφίξεων τουριστών και εισπράξεων τη φετινή τουριστική χρονιά

16.13

Καθίζηση αφίξεων τουριστών και εισπράξεων καταγράφεται τη φετινή τουριστική χρονιά σύμφωνα και με τον απολογισμό που έκανε στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης .  Στην Κρήτη και τα Χανιά συγκεκριμένα η κατάσταση μπορεί να ήταν καλύτερη συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας , ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης  Ξενοδόχων Μανώλη Γιαννούλη  οι επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού διαμόρφωσαν μια δύσκολη  κατάσταση με μείωση των  αφίξεων που φτάνει έως και το 80%.

Χρονιά γέφυρα για τον τουρισμό και στην Κρήτη χαρακτήρισε το 2020 ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Χανίων Μανώλης Γιαννούλης , στον απόηχο των επισημάνσεων του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου στο υπουργικό συμβούλιο .

Για τουριστική σεζόν 60 ημερών έκανε λόγο ο κος Γιαννούλης , χωρίς να αποκλείει πρόσθετα οφέλη για τον κλάδο από ενδεχόμενη περιορισμένη επιμήκυνση της .

Η εκτίμηση του υπουργού Τουρισμού είναι ότι «ως το τέλους του έτους θα κλείσουμε τη χρονιά αναπληρώνοντας περίπου το 20% των εσόδων του 2019».

Κατά τον κ. Θεοχάρη, ο ελληνικός τουρισμός «φέτος πέτυχε τρεις πολύ σημαντικούς στόχους: Πρώτον, η τουριστική αγορά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Δεύτερον, το brand και η καλή φήμη που διαμορφώθηκε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, όχι μόνο διατηρήθηκε, αλλά και ενισχύθηκε κατά την τουριστική περίοδο. Και τρίτον, είχαμε υποδειγματική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων».