Καφέ στην Ανώπολη έπιναν οι δύο διακινητές των 59 μεταναστών στα Χανιά

16.09

Από τα βάθη της Ασίας έφτασαν με ιστιοφόρο μέσω Τουρκίας, χτες το πρωί στα Σφακιά και από εκεί στις 9 το βράδυ στο κολυμβητήριο Χανίων στο Ακρωτήρι οι 59 παράτυποι μετανάστες κυρίως, από Νεπάλ, Μπαγλαντές, Πακιστάν. Πρόκειται για την 3η καραβιά μεταναστών μέσε σε περίπου 20 μέρες. Μία ώρα πριν από το κολυμβητήριο είχαν αναχωρήσει για Αθήνα οι 32 μετανάστες της Γαύδου που φιλοξενούνταν εκεί και ο Δήμος Χανίων με τους εθελοντές δεν είχαν προλάβει να απολυμάνουν τον χώρο και να στρώσουν για όλους καθαρά κλινοσκεπάσματα.

Σήμερα το πρωί η εικόνα ήταν διαφορετική. Οι 46 άνδρες, 8 γυναίκες και τα 5 παιδιά προσπαθούσαν να οργανώσουν τη νέα τους προσωρινή καθημερινότητα.

Στο Λιμεναρχείο Χανίων κρατούνται οι διακινητές. Πρόκειται για δύο Ουκρανούς οι οποίοι εντοπίστηκαν 12 ώρες αργότερα από την αποβίβαση των μεταναστών στα Σφακιά.

Οι λιμενικοί τους εντόπισαν να πίνουν καφέ σε καφενείο στην Ανώπολη και υποστήριξαν ότι τους ζητήθηκε να πάνε βόλτα 59 άτομα με το ιστιοφόρο…

Ο Δήμος Χανίων από την πλευρά του ζητά οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια αλλά και το κεντρικό Κράτος καθώς φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει μια νέα ροή μεταναστών προς την Ευρώπη με ενδιάμεσο σταθμό τη χώρα μας.

Άγνωστο παραμένει το πόσο θα μείνουν οι 59 μετανάστες στα Χανιά.