Λουκέτο αύριο σε εμπορικά, καφέ και εστιατόρια – “Το Κράτος μας θέλει υπαλλήλους του και χωρίς μισθό”

16.14

Η υπομονή έχει και τα όρια της λένε οι σύλλογοι εστίασης ανά την Ελλάδα αλλά και οι έμποροι προς την κυβέρνηση για τα μέτρα ενάντια των ανεμβολίαστων. Οι επιχειρηματίες νιώθουν που στην πλάτη τους ασκείται η πίεση προς τους πολίτες που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο για να το πράξουν με μέτρα που αφορούν τα καταστήματα τους και την τσέπη τους, αφού ο τζίρος τους όσο αυστηροποιούνται οι περιορισμοί τόσο μειώνεται.

Αύριο το πρωί κατεβάζουν ρολά και βάζουν λουκέτο για 24 ώρες τα εμπορικά αλλά και τα καταστήματα εστίασης για να εκφράσουν την αντίθεση τους σε όλα αυτά που το κράτος τους καλεί να πράξουν. Όπως σημειώνουν μέχρι σήμερα εφαρμόζουν στην πλειοψηφία τους όλα τα μέτρα με τις αποστάσεις, τις μάσκες, τους εμβολιασμούς, τους ελέγχους στην πόρτα των πιστοποιητικών αλλά τα επιπλέον ράπιντ τεστ ή ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους είναι κάτι που δε μπορούν να το δεχτούν.

Παράλληλα οι επιχειρηματίες χαρακτηρίζουν παράλογα και υπέρογκα τα ποσά που επιβάλλονται  με τις 5.000 ευρώ πρόστιμο και το 15νθήμερο λουκέτο της επιχείρησης  σε περίπτωση που πελάτης δε διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα.

Έμποροι και εστιάτορες ζητούν μεταξύ άλλων την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη μείωση του ΦΠΑ στο 8% για όσο διαρκεί η πανδημία σαν αντισταθμιστικό μέτρο στις ανατιμήσεις για διατήρηση της ισορροπίας στις τιμές της αγοράς και δημόσια δωρεάν ράπιντ τεστ για όλους.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν σε όλη την Κρήτη 2.516 έλεγχοι από την ΕΛΑΣ  και για μία ακόμη φορά οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν στη μη χρήση μάσκας.