Με τηλεφωνικό ραντεβού τα τεστ του κορωνοϊού στο 2ο Κ.Υ. Χανίων

15.59

Τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων για το πως θα γίνονται τα τεστ του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο επόπτης της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανος Ντουκάκης. Ο κ. Ντουκάκης σημειώνει ότι όσοι νιώθουν ήπια συμπτώματα τα οποία ενδεχομένως να οφείλονται σε κορωνοϊό, δε θα πρέπει να προσέρχονται αυτοβούλως στο Κέντρο Υγείας αλλά θα πρέπει να καλούν τηλεφωνικά για να κλείσουν ραντεβού για την εξέταση και τη λήψη δείγματος για τεστ.

Σε περίπτωση που σε 5 μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων βλέπουν οι ασθενείς ότι αυτά δεν υποχωρούν ή παραμείνουν ίδια, αλλά αντίθετα επιδεινώνονται με δυσχέρεια στην αναπνοή, τότε θα πρέπει να ενημερώνουν το νοσοκομείο Χανίων, καθώς μπορεί να απαιτείται η δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Τα αποτελέσματα του τεστ το οποίο θα αναλύεται στο νοσοκομείο Χανίων, θα ανακοινώνονται στον ασθενή εντός 24 ή 48 ωρών, ενώ τα παιδιά προς το παρόν με ήπια συμπτωματολογία δε θα μπορούν να πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας αλλά στο νοσοκομείο, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει παιδίατρος.

Τέλος στο 1ο Κέντρο Υγείας στο παλιό ΙΚΑ δε θα γίνονται στο εξής τεστ στον οικίσκο αλλά μόνο σε αυτόν του 2ου, ενώ στα περιφερειακά κέντρα υγείας όπως της Κισάμου ή της Κανδάνου και του Βάμου, έχει διαμορφωθεί εσωτερικά ο χώρος για τη λήψη δείγματος εντός του κτηρίου.