Βίντεο:Ποινή 14 μηνών και 400 ευρώ δωρεά στο σχολείο για τον πατέρα που ξυλοκόπησε καθηγητή

18.43

Δεν αναγνώρισε το δικαστήριο  το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμελειας και επέβαλλε στον πατέρα μαθητή που επιτέθηκε σε καθηγητή του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή υπό τον όρο της καταβολής 400 ευρώ ως δωρεά στο σχολείο και για κοινωφελή σκοπό. Συγκεκριμένα του επεβλήθη ποινή 8 μηνών για πρόκληση σωματικών βλαβών, 3 μηνών  για εξύβριση και 3ων για απειλή εις βάρος του καθηγητή, με αναστολή 3 ετών, παρά την επισήμανση του συνηγόρου του ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι βίαιος και επέδειξε ειλικρινή μεταμέλεια.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του καθηγητή , ο οποίος περιέγραψε τα γεγονότα λέγοντας πως παρότρυνε το παιδί να φορέσει μάσκα για να εισπράξει άρνηση .

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του καθηγητή κατά την κατάθεση του  πως

έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές.

 

Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις τεσσάρων μαρτύρων –εκπαιδευτικών  οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει εξαρχής πως  δεν θέλει τα παιδιά του που φοιτούν στο εν λόγω  σχολείο  να φοράνε μάσκα.

 

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση επανέλαβε ωστόσο πως η άποψη του κατά της χρήσης μάσκας για τα παιδιά δεν αλλάζει .

 

Υποστήριξε  πως ο καθηγητής τράβηξε το παιδί από το χέρι και το παιδί έκλαψε και πως αυτό προκάλεσε το θυμό και την αντίδραση του .

Εμφανίστηκε μετανοιωμένος για την πράξη του για την πράξη του, ζήτησε όμως να πει συγνώμη και ο καθηγητής στο παιδί του.

Να σημειωθεί πως η εισαγγελέας στην αγόρευσή της πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου κρίνοντας αδικαιολόγητη την επίθεση σε βάρος του καθηγητή.