Πρωταθλήτρια η Κρήτη στις καταλήψεις – Ανέβηκαν από τις 75 χτες στις 83 σήμερα

15.25

Πρωταθλήτρια στις καταλήψεις σύμφωνα με τα στοιχεία είναι η Περιφέρεια Κρήτης. Σαν κύμα το κλείσιμο κάθε πρωί των σχολείων απλώνεται σε όλη τη χώρα με βασικά αιτήματα των μαθητών να μη φορούν μάσκα, να έχουν λιγότερους μαθητές οι αίθουσες αλλά και να καθαρίζονται καλά τα σχολεία τους.

Χτες στην Κρήτη οι καταλήψεις ήταν 75, με τον αριθμό σήμερα να σκαρφαλώνει στις 83. Συγκεκριμένα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  48

ΧΑΝΙΑ           16

ΡΕΘΥΜΝΟ   13

ΛΑΣΙΘΙ         6

Πιο αναλυτικά στα Χανιά τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη είναι 16:

ΕΠΑΛ – ΓΕΛ Ακρωτηρίου

6ο Γυμνάσιο Χανίων

5ο Γυμνάσιο Χανίων

3ο ΓΕΛ Χανίων

2ο Γυμνάσιο Βενιζέλου

Λύκειο Αλικιανού

4ο Λύκειο Χανίων

ΕΠΑΛ – ΓΕΛ Βενιζέλου

1ο και 2ο ΕΠΑΛ

Λύκειο Κολυμβαρίου

Λύκειο Ν. Κυδωνίας

1o ΓΕΛ Χανίων

2ο ΓΕΛ Χανίων

Στη χώρα μέχρι χτες το βράδυ, 59 σχολεία και τάξεις έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας παρήγγειλε, από την αστυνομία, η εισαγγελέας ανηλίκων.

Το αίτημα των μαθητών για περισσότερα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στα σχολεία χαρακτηρίζεται ως δίκαιο ωστόσο θα πρέπει να το υποστηρίξουν και στο προαύλιο με τη στάση τους τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας καθώς δε γίνεται εντός της αίθουσας να ζητούν να είναι λιγότεροι και εκτός στο προαύλιο να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς μάσκα.