Σε κατάληψη το 4ο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου

15.53

Παρασκευή και σε κατάληψη προχώρησαν δύο ακόμα σχολεία στα Χανιά. Το 4ο Γενικό Λύκειο στην Αμπεριά και το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι περίπου 300  μαθητές του 4ου προχώρησαν σε ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο θα καταθέσουν και προς τον Δήμαρχο Χανίων, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, καλύτερες συνθήκες καθαριότητας, την επιστροφή του μαθήματος του Σχεδίου ενώ εξέφρασαν και την υποστήριξη τους στους καθηγητές που δέχονται επιθέσεις φραστικές και μη από γονείς, επειδή θέλουν να εφαρμόσουν τα μέτρα στο σχολείο.

Λουκέτο στην πόρτα μπήκε από νωρίς το πρωί στο ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου με τους 380 μαθητές να εκφράζουν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της χρονιάς καθώς όπως τονίζουν το αν θα νοσήσουν ή όχι από κορωνοϊό επαφίεται στη δική τους υπευθυνότητα από τη χρήση μάσκας την οποία σημειώνουν δε μπορούν να κρατήσουν μπροστά από τη μύτη και το στόμα τους για 6 – 7 ώρες.

Τα προεδρεία των 15μελών των σχολείων θα είναι σε επικοινωνία το Σαββατοκύριακο για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους από Δευτέρα.