Βίντεο:Τα μέτρα που ισχύουν έως τις 12 Οκτωβρίου

14.05

Έκδηλη είναι πλέον η αγωνία των ειδικών που μέρα με τη μέρα βλέπουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα να αυξάνονται. Η λήψη μέτρων για τον περιορισμό διασπορά της νόσου Covid-19 αποτελεί μονόδρομο και συνεπώς στην τελευταία ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων μέχρι τις 12 Οκτωβρίου .

Η παράταση αφορά και τις ΠΕ Ηρακλείου και Χανίων όπου εδώ και μέρες ισχύουν τα εξής μέτρα:

-Απαγόρευση   λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες.

-Απαγόρευση  κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

-Μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα στους χώρους εστίασης επιτρέπεται

-Υποχρεωτική  χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνης και Λασιθίου τα μέτρα είναι λιγότερα και είναι

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
  • Απαγόρευση  λειτουργίας των καταστημάτων από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

 Τέλος απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες άνω των 65 ετών, στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα, για γενική χρήση μάσκας, καθώς και να αποφεύγουν δημοσίους και ιδιωτικούς χώρους υψηλής συνάθροισης, δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, μέσα μαζικής μεταφοράς.