Τα 7 Ληξιαρχεία γίνονται 1 στον Δήμο Χανίων – Ποια 6 βάζουν λουκέτο

15.51

Την 1η Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Εσωτερικών υπέγραψε το κλείσιμο των ληξιαρχείων στους πρώην Δήμους και τη συγχώνευση τους σε ένα. Για τα Χανιά, λουκέτο θα βάλουν τα Ληξιαρχεία σε Ακρωτήρι, Ελευθέριο Βενιζέλο, Θέρισο, Κεραμειά, Σούδα και Νέα Κυδωνία και θα μεταφερθούν οι υπάλληλοι και οι υπηρεσίες στο κεντρικό του Δήμου Χανίων στην οδό Γρηγορίου Έ.

Εκτός όμως από το επιχείρημα της παραγωγικότητας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου σημειώνει ότι από τους 6 ληξίαρχους των Δημοτικών Ενοτήτων οι 3 του χρόνου παίρνουν σύνταξη και έτσι και αλλιώς αυτά θα έκλειναν, ενώ συνταξιοδοτήσεις έπονται και στην κεντρική υπηρεσία οπότε είναι αναγκαία η στελέχωση της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Ληξίαρχοι δεν είδαν με καλό μάτι τη μετακίνηση τους καθώς θα χάσουν το επίδομα που παίρνουν το οποίο κυμαίνεται στα περίπου 130 ευρώ.

Σε ότι αφορά στο Ληξιαρχείο στις Μουρνιές το οποίο εξυπηρετεί τα πιστοποιητικά των γεννήσεων, ο κ. Φραγκιαδάκης σημειώνει ότι πλέον ούτε αυτό χρειάζεται να παραμείνει ανοιχτό αφού πλέον οι ληξιαρχικές πράξεις γίνονται από το νοσοκομείο Χανίων προς το Ληξιαρχείο και μετά παραδίδονται τα πιστοποιητικά στους γονείς ηλεκτρονικά.

Φυσική παρουσία απαιτείται μόνο για τις ονοματοδοσίες των τέκνων.