Χανιά: Υπέρογκα τα ποσά στους διακινητές για το “ταξίδι της ελπίδας”

15.18

Μέχρι και 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πλήρωσαν στους διακινητές  κάποιοι από τους 53 παράτυπους μετανάστες που εντοπίστηκαν την Κυριακή στη Γαύδο, προκειμένου να κάνουν το πολυπόθητο ταξίδι για μια καινούρια ζωή, καθώς στη χώρα τους η επιβίωση είναι ζητούμενο είτε λόγω των πολιτικών τους φρονημάτων, είτε εξαιτίας της ανέχειας και της φτώχειας.

Κατά μέσο όρο οι μετανάστες πλήρωσαν 7.500 ευρώ για το ιστιοφόρο που ξεκίνησε από την Τουρκία και είχε προορισμό την Ιταλία, αλλά λόγω καιρού κατέπλευσε στο λιμάνι της Γαύδου. Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, οι 53 με καταγωγή σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, από Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν έφτασαν από το λιμάνι των Σφακίων με πλοίο που είχε ναυλωθεί από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, για τη μεταφορά τους, στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Η προανάκριση θα δείξει πόσοι και ποιοι είναι οι διακινητές. Ανάμεσα στους 53 είναι 8 γυναίκες και 8 ανήλικοι. Στους 53 θα γίνει και τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ άγνωστο παραμένει το διάστημα παραμονής τους στα Χανιά.

Για μία ακόμα φορά ο Δήμος Χανίων έχει αναλάβει τα έξοδα της διαβίωσης τους, με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, να ευχαριστεί φορείς, γιατρούς και ιδιώτες για τις προσφορές τους σε απαραίτητα τρόφιμα και υλικά.