“Άναψε τα αίματα” το οικόπεδο της ΑΒΕΑ στο Δ.Σ. Χανίων

16.00

Δε συμφωνεί η αντιπολίτευση με τον τρόπο που έχει επιλέξει η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει το οικόπεδο της ΑΒΕΑ από τα Κρητικά Ακίνητα, που είναι ο ιδιοκτήτης. Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος εξωδικαστικός συμβιβασμός απέτυχε και ο Δήμος μέσω της δικαστικής οδού προσπαθεί να αγοράσει το ακίνητο στην τιμή που θα καθοριστεί νομικά. Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι αν το συγκεκριμένο ακίνητο δεν περιέλθει τώρα στην ιδιοκτησία του Δήμου, αυτό δε θα γίνει ποτέ καλώντας ακόμα μία φορά τα Κρητικά Ακίνητα, θυγατρική της Τράπεζας Χανίων να συναινέσουν.

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λειψάκης, πήρε τον λόγο ρώτησε τον Αντιδήμαρχο Χανίων τον λόγο για τον οποίο ο Δήμος απέσυρε τα χρήματα του από την Τράπεζα Χανίων;

Η μεγάλη έκρηξη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όμως έγινε όταν ο Δήμαρχος είπε προς τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Πρωτοπαπαδάκη  «είναι ντροπή να υπάρχουν υπερασπιστές της εταιρίας που στρέφονται κατά της ομόφωνης απόφασης του Δήμου Χανίων».

Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και ο κ. Πρωτοπαπαδάκης επέστρεψε στην αίθουσα.  Τη δική τους θέση επί της νομικής διεκδίκησης από τον Δήμο Χανίων κατέθεσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων.