Βίντεο: Ένταση στην απολογία του 51χρονου – Συνεχίζει να μη θυμάται..

18.42

Ένταση προκλήθηκε για μια ακόμα φορά στα δικαστήρια Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του 51χρονου φερόμενου ως δράστη προκειμένου να απολογηθεί για το φονικό που κατηγορείται πως διέπραξε την περασμένη Τετάρτη στις Μοίρες Ηρακλείου, μετά την προθεσμία που πήρε.

Στα δικαστήρια οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αποφύγουν τη συνάντηση του 51χρονου με τους συγγενείς του 79χρονου μεταφέροντας τον κατηγορούμενο από την μια πόρτα στην άλλη.

Ο εγγονός του 79χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά του 51χρονου περιγράφει στην κάμερα το τι έζησε την ημέρα που δολοφονήθηκε ο παππούς του, περιγράφοντας το σκηνικό του φονικού.

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά καθώς το οπλισμένο χέρι του 51χρονου δεν ήξεραν που θα σταματήσει, από τη στιγμή που οι πρώτοι πυροβολισμοί αφαίρεσαν μιαν ανθρώπινη ζωή.

Ο 51χρονος, οδηγήθηκε ενώπιον των ανακριτικών Αρχών με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και όπως ήταν αναμενόμενο πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Στειακάκης τόνισε στα δικαστήρια ότι ο δράστης είναι προκλητικός μετά την πράξη του με τη στάση που κρατά ότι δε θυμάται τι έκανε αποδίδοντας την πράξη του στις συνέπειες του αλκοόλ.

Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής στάθηκαν και στο πως αντιμετωπίζεται η οπλοφορία στην Κρήτη αλλά και οι παραβατικές συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων που τρομοκρατούν τις τοπικές κοινωνίες με τις πράξεις τους να έρχονται στην επιφάνεια μετά από κάποιο έγκλημα.

Στα δικαστήρια προσήλθε και μια γυναίκα η οποία είχε πέσει θύμα επίθεσης του πριν από λίγο διάστημα χωρίς λόγο και αιτία μέσα σε ένα βιβλιοπωλείο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Νίκος Παπαδαντωνάκης και Γιώργος Κοκοσάλης ζήτησαν συγνώμη από τους συγγενείς του 79χρονου ισχυριζόμενοι ότι το έγκλημα αυτό δεν έχει λογική και αποδίδεται στο ότι πραγματικά το σώμα του δεν εκτελούσε συνειδητές εντολές αλλά ήταν απόρροια του χρόνιου του αλκοολισμού.

Τέλος εναντίον του κατηγορουμένου θα στραφούν και οι γονείς των νεαρών που έπαιζαν αμέριμνοι ενώ ο δράστης βρισκόταν έξω από το κτίριο και πυροβολούσε.