Βίντεο: Η κεντρική ομιλία του Γιάννη Σαρρή

17.33

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 20:00 η κεντρική προεκλογική  συγκέντρωση της κίνησης Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος, με ομιλητή τον Γ. Σαρρή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Στο εκλογικό κέντρο της κίνησης, δίπλα στο δημαρχείο, εκατοντάδες φίλοι/φίλες της Πρωτοβουλίας Πολιτών υπογράμμισαν με την παρουσία τους τη διάθεσή τους να συνεχίσουν από καλύτερη θέση την προσπάθεια που εδώ και πέντε χρόνια καταβάλλει ακατάπαυστα η κίνηση για τα δημοτικά πράγματα.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος της κίνησης Γιάννης Σαρρής «διεξήγαμε μιαν έντιμη και συνεπή στις αξίες μας προεκλογική καμπάνια. Μακριά από χρυσοπληρωμένη  δημοσιότητα και σωτηριολογικές προσεγγίσεις μείναμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμά μας και στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου και των ανθρώπων του. Είμαστε ίσως η μόνη παράταξη της αντιπολίτευσης που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ήταν διαρκώς παρούσα όταν άλλοι …έσωζαν τα Χανιά από το σπίτι τους. Είμαστε η κίνηση  η οποία πολιτεύτηκε με απαράβατο σημείο αναφοράς τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών και όχι με βάση τις καρέκλες, τις καριέρες,  τις πελατειακές σχέσεις.»

Υπογράμμισε επίσης ότι «το μείζον διακύβευμα αυτών των εκλογών για τον Δήμο μας είναι αν θα συνεχιστεί η διαχείριση που έχει ευνοήσει ή έχει παραδοθεί σε ιδιοτελή συμφέροντα μικρών ομάδων ή «κολλητών», σε βάρος του δικαίου, της λογικής των αναγκών της πόλης.»

Για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «αυτού του τύπου η διαχείριση ζημίωσε τα Χανιά. Τα ίδια προβλήματα – το κυκλοφοριακό, οι δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώρο , η υποβάθμιση των περιαστικών περιοχών κ.λπ. σέρνονται χρόνια τώρα, επειδή δεν πρέπει να θιγεί το συμφέρον ενός ελάχιστου κατεστημένου που νέμεται τα Χανιά.»

Καταλήγοντας ο κ. Σαρρής σημείωσε πως «η ενίσχυση της Πρωτοβουλίας Πολιτών είναι μια δοκιμασμένη επιλογή. Με το να κερδίσει η Πρωτοβουλία Πολιτών πρωτεύουσα θέση στα δημοτικά πράγματα  διασφαλίζεται η αναγκαιότητα να περπατήσουν τα Χανιά σε δρόμους προοδευτικής ανάταξης του Δήμου αντί σε  καταστάσεις συντηρητικής οπισθοδρόμησης με πολύ δυσμενείς συνέπειες στη ζωή των δημοτών».

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε μέχρι αργά με μουσική, μεζέδες και χαμόγελα!