Διάσπαρτα τα σκουπίδια στο Νοσοκομείο Χανίων – “Με “μπάλωμα” η ενίσχυση”

20.21

Αυτή η εικόνα είναι πραγματικά απογοητευτική. Προέρχεται από τον προαύλιο χώρο των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου Χανίων. Μάσκες και γάντια πεταμένα διάσπαρτα παντού. Το ένα καλαθάκι που βρίσκεται έξω από την πόρτα είναι σχεδόν πάντα γεμάτο. Ακόμα και αν κάποιος πετάξει εκεί τη μάσκα του με τον δυνατό αέρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα βρίσκεται εκτός. Ανεξάρτητα όμως από το καλαθάκι το πέταγμα των σκουπιδιών κάτω είναι καθαρά θέμα παιδείας.

Το επόμενο ερώτημα είναι, το που βρίσκονται οι καθαρίστριες και γιατί δεν τοποθετούνται περισσότεροι κλειστοί κάδοι προκειμένου να αποφεύγεται αυτή η εικόνα. Συνολικά οι καθαρίστριες είναι 41 (20 στη βάρδια) στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας για όλες τις κλινικές σε όλο το νοσοκομείο έχει βάρδια μόνο μία καθαρίστρια.

Ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου καταγγέλλει ότι για να ενισχυθεί ο τομέας της καθαριότητας η διοίκηση προτίθεται να μεταφέρει την βοηθό των θαλάμων της μαιευτικής στην καθαριότητα. Η βοηθός στην μαιευτική κλινική είναι απαραίτητη καθώς βοηθά τις λεχώνες οι οποίες έχουν αυξηθεί τα χρόνια της κρίσης.

Ο κ. Γεωργιακάκης κάνει λόγο για μπαλώματα που στόχο έχουν την είσοδο των ιδιωτών στο νοσοκομείο.