Και 2ο τεστ στον νεαρό Σουηδό – 600 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών

17.26

Με ήπια συμπτώματα νοσηλεύεται από την Τετάρτη βράδυ στην κλινική covid ο 21χρονος Σουηδός ο οποίος βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Να θυμίσουμε ότι ο νεαρός έφτασε στην Αθήνα στις 5 Μαΐου, όπου του είχε γίνει και πάλι τεστ στο αεροδρόμιο το οποίο είχε βγει και πάλι θετικό, πριν δηλαδή από 43 ημέρες.

Από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, ολοκληρώθηκε  η ιχνηλάτηση των στενών επαφών του στα Χανιά. Το πρωί λήφθηκε εκ νέου δείγμα για μοριακό έλεγχο στο ιολογικό εργαστήριο του πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες έγιναν τεστ και σε 7 ακόμα άτομα του στενού του περιβάλλοντος.

Στα Χανιά ο νεαρός εργαζόμενος βρίσκεται εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες και διαμένει σε ξενοδοχείο του Πλατανιά,. Στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών στις τάξεις των εργαζομένων επικρατεί από την Τετάρτη αναστάτωση καθώς ο 21χρονος μετά από μέρες εργασίας από το δωμάτιο του είχε μεταβεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για εκπαίδευση. Η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει υπηρεσίες call center και διαδικτυακής υποστήριξης για εταιρείες  σε όλο τον κόσμο, όπως η Google, η Facebook και η Netflix, ενώ στην Ελλάδα συνεργάζεται με συστημικές τράπεζες αλλά και με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ.

Στην εταιρεία στα Χανιά εργάζονται περίπου 600 εργαζόμενοι ενώ συνολικά στη χώρα απασχολούνται περισσότεροι  από 8.500 εργαζόμενοι, από τους οποίους σχεδόν το 70% είναι αλλοδαποί από 91 διαφορετικές εθνικότητες. Η πολυεθνική δεν έκλεισε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με τους περισσότερους εργαζομένους θα δουλεύουν μέσω τηλεργασίας ενώ κυρίως οι τηλεφωνητές έπρεπε να βρίσκονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις.