Με νέα φάρμακα η δακοκτονία στα Χανιά – “Να ξεκλειδώσουν οι αγρότες”

15.53

2 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν φέτος στον νομό Χανίων για το πρόγραμμα της δακοκτονίας. Την Πέμπτη 11 του μήνα ξεκίνησε ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός από την περιοχή της Κισάμου και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες στις όψιμες καλλιέργειες της βόρειας ζώνης, του Δήμου Πλατανιά ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλους Δήμους με νέα φυτοφάρμακα καθώς αποδείχτηκε ότι τα περυσινά δεν ήταν αποτελεσματικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων σημειώνει ότι θα γίνουν τουλάχιστον 5 ψεκασμοί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ανάλογα με τους πληθυσμούς του δάκου όπου απαιτηθεί θα γίνουν και περισσότεροι.

Ο κ. Καλογερής καλεί τους αγρότες να είναι παρόντες στις καλλιέργειες τους τις ημέρες των ψεκασμών από τους εργολάβους, ξεκλειδώνοντας τις περιφράξεις της περιουσίας τους, ενώ και οι βιοκαλλιεργητές καλούνται να ενημερώσουν τα συνεργεία ή να τοποθετήσουν στα αγροκτήματα τους σήμανση ότι πρόκειται για βιοκαλλιέργεια.

Τέλος η ΔΑΟΚ ενημερώνει ότι η φετινή χρονιά είναι σχετικά όψιμη σε ότι αφορά  στην καρπόδεση του ελαιοκάρπου. Οι ημερομηνίες ψεκασμών θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.