ΚΕ.Θ.Ε.Α Αριάδνη: Αύξηση των εξαρτήσεων από τα τυχερά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της καραντίνας

15.09

Έντονη ανησυχία σε ότι αφορά τις «νόμιμες εξαρτήσεις» εγείρει η επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό, επιβεβαιώνει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «Αριάδνη» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Όπως φαίνεται τις ημέρες της καραντίνας ο αριθμός εκείνων που χρειάστηκαν βοήθεια λόγω εξαρτήσεων εκτοξεύθηκε στα ύψη. Στα Χανιά, το ποσοστό των ατόμων που «κατέφυγαν» στα τυχερά παιχνίδια αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

Δεν αποκλείεται επίσης το επόμενο διάστημα οι επιπτώσεις της πανδημίας τόσο σε ψυχοκοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο να οδηγήσουν σε επιδείνωση του φαινόμενου των εξαρτήσεων, σύμφωνα  με το ΚΕ.ΘΕ.Α.

Στην Ελλάδα, το πιο δημοφιλές ναρκωτικό είναι αναμφισβήτητα η κάνναβη. Έρευνα μάλιστα έδειξε πως το 11% των ενηλίκων από 15 έως 64 ετών έχουν κάνει χρήση έστω μία φορά σε όλη τους τη ζωή. Το 1,3% έχει κάνει χρήση κοκαΐνης, ενώ μόλις το 1% απάντησε πως έχει κάνει χρήση έστω και μία φορά.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των δράσεων του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη για την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο Χανίων «ΚΗΠΟΣ» στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί δωρεάν η ελληνική ταινία «Η Χαρτοπαίχτρα». Η κράτηση θέσεων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.