Πόρτα – πόρτα η καταπολέμηση κουνουπιών στη Χαλέπα

15.59

Εκατοντάδες προνύμφες όπως φαίνεται στην φωτογραφία, ετοιμάζονται να γίνουν κουνούπια και να πετάξουν. Τα λιμνάζοντα νερά είναι σε φρεάτιο έξω από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στη Χαλέπα. Στην περιοχή βρέθηκε ειδικό συνεργείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην ΠΕ Χανίων, ενημερώνοντας πόρτα – πόρτα 1.000 κατοίκους για το τι πρέπει να κάνουν ώστε οι προνύμφες να μη μεταμορφωθούν σε κουνούπια τίγρης.

Το συνολικό πρόγραμμα ψεκασμών και δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο νησί είναι προϋπολογισμού περίπου 1.000.000 ευρώ και η συγκεκριμένη δράση η οποία δεν προβλέπει ψεκασμούς είναι η καταπολέμηση του κουνουπιού τίγρης το οποίο είναι πολύ επιθετικό και ένα θηλυκό μπορεί να γεννήσει μέχρι και 100 αυγά.

Ο προϊστάμενος Δημήτρης Νικολακάκης καλεί τους κατοίκους της Χαλέπας να ενημερωθούν από το ειδικό συνεργείο καθώς αν στην περιοχή το κουνούπι τίγρης περιοριστεί σημαντικά το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε ολόκληρο τον Δήμο Χανίων αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού και του νησιού.

Υπάλληλοι της υπηρεσίας παρακολουθούν καθημερινά το που βρίσκονται οι εργολάβοι ανά νομό ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη όλων των υπευθύνων της Περιφέρειας για την καταπολέμηση των κουνουπιών.