Σε εφαρμογή τα 25αρια τμήματα – Διαμαρτύρονται οι γονείς

16.50

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μετατρέπεται η σύσταση των τμημάτων στα σχολεία της πρώτης τάξης του Δημοτικού και όχι μόνο. Με το νέο νομοσχέδιο αν σε ένα σχολείο εγγραφούν 30 μαθητές τότε η τάξη πρέπει να σπάσει σε δύο τμήματα των 15, αν όμως είναι 26 ή 27, ο ένας ή οι δύο μαθητές θα πρέπει να μεταφερθούν σε γειτονικό σχολείο. Αν οι μαθητές είναι μέχρι 25 τότε δημιουργείται ένα τμήμα. Τι ίσχυε πριν. Ακόμα και για 22 μαθητές η τάξη έσπαγε σε δύο τμήματα.

Για όλη αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί οι σύλλογοι γονέων σχολείων της πόλης μαζί με εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά, ζητώντας από τον προϊστάμενο να μην εφαρμόσει τη διάταξη και να σπάσει τα τμήματα χωρίς να μεταφέρει τους πλεονάζοντες μαθητές σε άλλα σχολεία.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Μανώλης Μηλιαράκης, σημειώνει ότι δε μπορεί να μην εφαρμόσει τον νόμο λέγοντας ότι είναι πολύ λίγα τα σχολεία στα οποία οι μαθητές στις εγγραφές της πρώτης δημοτικού ξεπερνούν τους 25 μαθητές.

Οι γονείς κατήγγειλαν ότι ήδη η πρωτοβάθμια τηλεφωνεί στους γονείς για να τους προτείνει το που να εγγράψουν τα παιδιά τους για να μη ξεπεράσουν οι μαθητές τους 25 ή που μπορούν να γίνουν 30 ώστε να σπάσουν τα τμήματα. Η υπηρεσία οφείλει να ρωτήσει τους γονείς τονίζει ο κ. Μηλιαράκης για να μη φτάσει η πρωτοβάθμια να αποφασίσει με βάση μόνο το κριτήριο της απόφασης ή ενδεχομένως και κάποιας κλήρωσης.