Στο αμήν έχουν φτάσει οι λογιστές – Διαμαρτυρία στα Χανιά

16.48

Εσφαλμένες εγκύκλιοι, δυσλειτουργίες στις πλατφόρμες, ασαφείς οδηγίες, γρίφοι και παγίδες από τα οικονομικά υπουργεία και την ΑΑΔΕ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών. Το πρωί οι επαγγελματίες του κλάδου στα Χανιά προχώρησαν σε διαμαρτυρία στην εφορία Χανίων αλλά και σε αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων, κάνοντας λόγο για λανθασμένες οδηγίες και εφαρμοστικές εγκυκλίους των μέτρων. Από την έναρξη της καραντίνας έχουν εκδοθεί συνολικά 300 εγκύκλιοι.

Στο πλευρό τους και οι εφοριακοί αφού και εκείνοι καλούνται να ενημερώνονται διαρκώς για τις αλλαγές κάνοντας λόγω για ελλιπή επιμόρφωση και για απουσία διαλόγου με το Υπουργείο για διευκρινήσεις.

Όλα αυτά με τις καθυστερήσεις και τα λάθη έχουν αντίκτυπο και στους φορολογούμενους με τους επιχειρηματίες να μην ξέρουν που να διαμαρτυρηθούν για να διεκπεραιώσουν χωρίς τον Γολγοθά της γραφειοκρατίας τις υποθέσεις τους.

Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις με τους λογιστές να ζητούν περιθώριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο για την υποβολή τους καθώς μόνο το 1/3 των υπόχρεων έχει προσέλθει για την κατάθεση τους και δε θα προλάβουν με ένα μόνο μήνα παράταση όταν αυτή δοθεί.