Στο ΜΟΔ Ρεθύμνου η δίκη του καθηγητή που φέρεται να ασέλγησε σε μαθήτριες του

20.30

Με ενδιαφέρον αναμένεται να παρακολουθήσει η κοινωνία της Κρήτης την εκδίκαση της υπόθεσης του 59χρονου σήμερα καθηγητή ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 7 μαθήτριες του στο φροντιστήριο που διατηρούσε στα Χανιά όταν αυτές ήταν ανήλικες. Να θυμίσουμε ότι το κουβάρι της υπόθεσης είχε αρχίσει να ξετυλίγεται τον Δεκέμβριο του 2018 όταν εμφανίστηκαν στις αρχές 2 μαθήτριες του καταγγέλλοντας όλα όσα βίωσαν πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες του φροντιστηρίου. Στη συνέχεια τα στόματα άνοιξαν και οι καταγγελίες έφτασαν τις 7. Οι ανήλικες τότε φέρεται πως ήταν από 13 έως 15 ετών. Ο καθηγητής θα οδηγηθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου.

Το δικαστήριο ορίστηκε καθώς σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνεται η προφυλάκιση του 18μηνου και η υπεράσπιση των κοριτσιών εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη δικαιοσύνη.  Αυτό που ζητά είναι η αλλαγή του νόμου  Παρασκευόπουλου, καθώς  όπως παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες ο λεγόμενος ως παιδεραστής του Ρεθύμνου αποφυλακίστηκε μετά από 8 χρόνια αφού είχε ασελγήσει σε βάρος τουλάχιστον 36 παιδιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 59χρονος καθηγητής ο οποίος συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2019, φέρεται προανακριτικά να έχει παραδεχτεί ενώπιον των αρχών ότι είχε σχέση με δύο από τις μαθήτριες του, αφού εκείνες είχαν ενηλικιωθεί. Σήμερα οι δύο από τις 7 μαθήτριες του παραμένουν ανήλικες και δε θα εμφανιστούν στο δικαστήριο οι υπόλοιπες 5 όμως με τη μεγαλύτερη να είναι σήμερα 25 ετών δηλώνουν έτοιμες να βρεθούν ενώπιον του.

Να θυμίσουμε ότι ο καθηγητής κατηγορείται για υποθέσεις ασέλγειας και αποπλάνησης που χρονολογούνται από το 2013.