Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτες επαφές του 21χρονου Σουηδού – Μπορεί 40 μέρες να ήταν φορέας

16.55

Αναστάτωση προκλήθηκε για μια ακόμα φορά στην κοινωνία των Χανίων από το νέο κρούσμα κορωνοϊού. Την Τετάρτη προσήλθε στο νοσοκομείο Χανίων ένας 21χρονος Σουηδός ο οποίος εργάζεται στα Χανιά με συμπτώματα της νόσου. Άμεσα απομονώθηκε και του έγινε το τεστ, όπου λίγες ώρες αργότερα βγήκε θετικό.

Τότε χτύπησε συναγερμός στην Πολιτική Προστασία για την ιχνηλάτηση των επαφών του νεαρού στα Χανιά. Ο 21χρονος πριν από περίπου ένα μήνα ταξίδεψε από τη Σουηδία στην Αθήνα όπου του έγινε τεστ και βγήκε θετικός. Τότε μπήκε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, αφού νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Όταν του έγινε 2ο τεστ βγήκε αρνητικό. Έτσι ο νεαρός ταξίδεψε για τα Χανιά, όπου αρχικά εργαζόταν από το δωμάτιο ξενοδοχείου το οποίο έχει μισθώσει η εταιρία τηλεπικοινωνιών στην οποία εργάζεται. Στην πορεία επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της για εκπαίδευση και λίγες μέρες αργότερα παρουσίασε τα συμπτώματα που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο Χανίων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν όλες αυτές τις ημέρες ο νεαρός ήταν φορέας του κορωνοϊού, μετά και το 2ο αρνητικό τεστ ή ξανακόλλησε στα Χανιά κάποια στιγμή τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα το τρίτο τεστ να βγει θετικό.

Η ιχνηλάτηση των επαφών του είναι ένας γολγοθάς καθώς ο νεαρός Σουηδός είναι πολύ κοινωνικός και όλες αυτές τις ημέρες σύμφωνα με τις πληροφορίες ήρθε σε επαφή με αρκετά άτομα.

Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί την υπόθεση καθώς σε περίπτωση που ξανακόλλησε τον κορωνοϊό σημαίνει ότι τα αντισώματα από την πρώτη φορά που νόσησε δεν τον προστάτεψαν. Ο κ. Σουρβίνος όμως αναφέρει ότι έως και 80 μέρες έχει παρατηρηθεί κάποιος ασυμπτωματικός να μεταφέρει τον ιό χωρίς όμως να είναι μεταδοτικός.

Τέλος στην εταιρεία το περίπου 80% των συναδέλφων του ήταν σε τηλεεργασία και δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του.