Τη “χρυσή τομή” για τους κοινόχρηστους αναζητούν Δήμος – Καταστηματάρχες

15.47

Τη χρυσή τομή για να είναι καταστηματάρχες, ξενοδόχοι, εργαζόμενοι και Δήμος Χανίων ικανοποιημένοι σε ότι αφορά στη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και στην καταβολή των Δημοτικών τελών, προσπάθησαν να βρουν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων. Οι επιχειρηματίες που πωλούν τουριστικά είδη στην παλιά πόλη και σε τουριστικούς δρόμους παραμένουν κλειστοί με λογαριασμούς και υποχρεώσεις να τρέχουν.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης,  σημείωσε ότι η χρονιά δεν είναι τελείως χαμένη με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Μανώλη Γιαννούλη να στέλνει  μήνυμα εξαιρετικά συγκρατημένης αισιοδοξίας για τη φετινή τουριστική χρονιά. Οι ξενοδόχοι ζητούν να μην καταβάλλουν δημοτικά τέλη για τους μήνες που ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις τους, ενώ οι καταστηματάρχες για παράδειγμα της Νέας Χώρας ζητούν μείωση στα δημοτικά τέλη αλλά και μεγαλύτερη εκμετάλλευση σε τετραγωνικά κοινόχρηστου χώρου.

Το σωματείο εργαζομένων στην εστίαση σημειώνει ότι δεν είναι απέναντι στους επιχειρηματίες καθώς αναγνωρίζει τις φετινές δυσκολίες, ωστόσο αυτό δε μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για μειώσεις μισθών των υπαλλήλων που για όσο εργαστούν θα προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες με άλλες χρονιές.

Τη Δευτέρα ανάλογη συζήτηση έγινε με τους επικεφαλής των παρατάξεων όπου όλοι σημείωσαν ότι ο Δήμος πρέπει να δείξει ελαστικότητα φέτος σε ότι αφορά στα τετραγωνικά μέτρα για να μπορέσουν να δουλέψουν με περισσότερους πελάτες σε λιγότερο χρονικό διάστημα.

Τέλος ο Δήμος Χανίων δεν είναι αρνητικό στο να παραχωρήσει επιπλέον τετραγωνικά αρκεί να μην δυσκολέψει η καθημερινότητα των πεζών.