Χωρίς γιατρό προς το παρόν θα ανοίξει το Φαράγγι της Σαμαριάς

15.49

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το πότε θα επιτραπεί η διέλευση στο Φαράγγι της Σαμαριάς από Ελλάδα και εξωτερικό ώστε κάποιοι να κανονίσουν τις διακοπές τους. Σύμφωνα με τη Δασάρχη Χανίων Πολύμνια Σκλαβάκη, ο Εθνικός Δρυμός θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, εντός Ιουνίου αφού η υπηρεσία δει τι ακριβώς προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εγκρίθηκαν χτες από την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Το προηγούμενο διάστημα η διεύθυνση δασών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης είχαν στείλει τις προτάσεις τους για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει ο Εθνικός Δρυμός με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το κλειδί είναι οι αποστάσεις και η αποφυγή συγχρωτισμού.

Σε ότι αφορά στην καθαριότητα θα προσληφθούν ακόμα δύο καθαρίστριες και από 5 θα γίνουν 7 , ενώ το πιο ουσιαστικό είναι το τι θα γίνει με την πρόσληψη γιατρού που κάθε χρόνο αργεί. Παράλληλα δεν έχει ακόμα προσληφθεί το εποχικό προσωπικό και το Φαράγγι θα ανοίξει με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Σε ότι αφορά στην επισκεψιμότητα, που παρουσίαζε το φαράγγι τα προηγούμενα χρόνια, τον Μάιο του 2018 είχαν περάσει 27.902 άτομα και τον Ιούνιο 20.314 ενώ τον Μάιο του 2019 17.876 και τον Ιούνιο 24.831.