Έως 30/11 ανοιχτή η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

14.51

Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας ξεκινούν οι πληρωμές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 , καθώς όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών χθες άνοιξε η πλατφόρμα . Το ύψος του ποσού διαφέρει ανά περίπτωση δικαιούχου και θα παρουσιάζεται απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ανάσα έστω και με προϋποθέσεις αναμένεται να δώσει στις πληττόμενες επιχειρήσεις και ελευθέρους επαγγελματίες το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής . Μέχρι αργά χθες το βράδυ, στην πλατφόρμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4, είχαν κατατεθεί 19.830 αιτήσεις επιχειρήσεων, ύψους 155 εκατ. ευρώ και όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η πληρωμή θα γίνει τη Δεύτερα. Προσδοκία είναι η δεύτερη πληρωμή να γίνει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 προβλέπονται ακόμα ευνοϊκότεροι όροι ως προς τους δικαιούχους και το ύψος της ενίσχυσης, το 50% της οποίας είναι μη επιστρεπτέο, υπό τον όρο διατήρησης του επιπέδου απασχόλησης έως και την 31η/3/2021.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 δόθηκαν 3,4 δισ. ευρώ σε 150.000 επιχειρήσεις που βρίσκονται κυρίως στα νησιά και αφορούν στον τουρισμό , ενώ το μέτρο ανέφερε πως θα συνεχιστεί και το 2021 .
Οι αιτήσεις για τη χορήγηση της ενίσχυσης υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.