Εστίαση: Η εικόνα στα στέκια της πόλης 1η ημέρα εφαρμογής του κλεισίματος στις 23:30

15.26

Το 12 τα μεσάνυχτα τον Αύγουστο, έγινε 1 μετά τα μεσάνυχτα τον Οκτώβριο για να κλείσει η εστίαση από τις 23:30 το βράδυ από 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πρόληψης για τον κορωνοϊό στις υπό επιτήρηση περιοχές στις οποίες ανήκει η Κρήτη. Στα Χανιά οι επιχειρήσεις συμμορφώθηκαν στη νέα απαγόρευση με τους θαμώνες σε αρκετές από αυτές να κάθονται μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι επιχειρηματίες χαρακτηρίζουν ως ένα νέο πλήγμα την απαγόρευση αυτή καθώς ο κόσμος ο οποίος θα θέλει να γευματίσει σε μια ταβέρνα ή ένα εστιατόριο, ή να πιει τον καφέ ή το ποτό του σε μια καφετέρια – μπαρ έχει λίγο χρόνο στη διάθεση του για να καθίσει, παραγγείλει και να εξυπηρετηθεί μέχρι τις 23:30 που θα πρέπει να αποχωρήσει.

Οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι όσο ο καιρός επιτρέπει τη διασκέδαση στους εξωτερικούς χώρους θα υπάρχει κίνηση, ενώ όταν ο κόσμος θα πρέπει λόγω του κρύου να μπει εντός των καταστημάτων θα φανεί αν θα έχουν πελάτες και ζητούν μέτρα στήριξης από την Πολιτεία γιατί θα μένουν ανοιχτοί χωρίς όμως κόσμο με τα έξοδα κάθε μήνα να τρέχουν.

Γενικά χτες το βράδυ πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου η κίνηση και καθημερινή ήταν περιορισμένη στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Και στο Κουμ Καπί και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία από νωρίς, τουλάχιστον μία ώρα πριν το κλείσιμο αρκετά τραπέζια ήταν άδεια.

Οι επιχειρηματίες που δεν έχουν διανομή φαγητού κατ’ οίκον προβληματίζονται για το πως θα κυλήσει ο χειμώνας γιατί σε αρκετές δεν υπάρχει η δυνατότητα επένδυσης σε εξοπλισμό για να παράσχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία και βλέπουν από μόνοι τους να βάζουν λουκέτο αν ξεφύγει η κατάσταση με τα κρούσματα, χωρίς μέτρα για τη στήριξη τους.