Θα γίνει το Κουμ Καπί όπως ήταν πριν 30 χρόνια; Υπεγράφη η σύμβαση

16.24

Μελέτες γεωτεχνικής, στατικής και ακτομηχανικής προϋπολογισμού 25.000 ευρώ υπέγραψε νωρίς το μεσημέρι ο Δήμαρχος Χανίων και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με τους αναδόχους μηχανικούς, παρουσία μελών των κατοίκων και επιχειρηματιών του Κουμ Καπί. Οι μελέτες είναι το πρώτο πράσινο φως για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου από τη διάβρωση.

Θα μπορούσε το Κουμ Καπί να επιστρέψει στην εικόνα που είχε 30 χρόνια πριν; Όταν οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής μπορούσαν σε όλο το μήκος της παραλίας να κάνουν το μπάνιο καθώς υπήρχε άμμος πολλών μέτρων από την ακτή; Αυτό θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει και να αναπλάσει το σύνολο των μελετών που υπεγράφησαν το μεσημέρι στο Δημαρχείο Χανίων παρουσία εκπροσώπων των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής, ως συμπληρωματικών της Αρχιτεκτονικής μελέτης Τσακαλάκη.

Οι μελετητές αν χρειαστεί θα προτείνουν και κυμματοθραύστες αλλά και ενίσχυση με άμμο της παραλίας ώστε να σταματήσουν τη διάβρωση και τις σπηλαιώσεις που οδηγούν συνεχώς σε καθιζήσεις οι οποίες απειλούν τη σωματική ακεραιότητα θαμώνων και κατοίκων του Κουμ Καπί, ενώ θέτουν σε κίνδυνο και τις περιουσίες τους.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη ευελπιστώντας ότι αμέσως μετά τις μελέτες θα ξεκινήσουν και τα έργα αποκατάστασης της παραλίας.