Ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες για την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

12.34

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες που οργάνωσε και συνδιοργάνωσε ο σύλλογος γυναικών Χανίων και μέλος της ΟΓΕ με αφορμή την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Εκπρόσωπος του συλλόγου παρενέβει σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, μιλώντας για τη σεξουαλική, σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία που βιώνουν καθημερινά γυναίκες και άνδρες, τις πραγματικές αιτίες που την γεννούν μέσα στη κοινωνία και που δημιουργούν τόσο θήτες, όσο και θύματα, καλώντας επιπλέον τις γυναίκες να αντιδράσουν, να σηκώσουν κεφάλι, να οργανωθούν στους συλλόγους γυναικών της πόλης τους και στα εργατικά τους σωματεία, ώστε να μην είναι καμία μόνη της απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε στο σύνολο της ζωής μας.

Ομάδα γυναικών από τον σύλλογο βρέθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης των Χανίων, μοιράζοντας ανακοινώσεις και συνομιλώντας με γυναίκες.

Επίσης ο σύλλογος φοιτητών εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης μαζί με τον σύλλογο Γυναικών ν. Χανίων οργάνωσαν προβολή ταινίας σε κτήριο του Π.Κ.. Την εκδήλωση άνοιξε μέλος του ΔΣ ενημερώνοντας και εξηγώντας σε φοιτητές και φοιτήτριες την ιδιαιτερότητα του γυναικείου ζητήματος, τα αιτήματα και τους στόχους πάλης του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος και φυσικά τα χίλια πρόσωπα της βίας με τα οποία έρχονται καθημερινά σε επαφή γυναίκες και άντρες, στην εργασιακή, οικογενειακή και προσωπική τους ζωή.

Ο Σύλλογος γυναικών ν. Χανίων δεν επαναπαύεται,  θα υπερασπίζεται με κάθε μέσω που διαθέτει τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τις γυναίκες του μόχθου. Θα είναι δίπλα τους, θα τις στηρίζει και θα τις καλεί να οργανωθούν στο σύλλογο ώστε να διεκδικήσουν όλοι μαζί το δικαίωμα τους σε μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, σε μια ζωή με ισοτιμία και δικαιώματα.