Πορεία μαθητών στο κέντρο των Χανίων – 65 οι καταλήψεις σήμερα στο νησί

15.49

Στους δρόμους κατέβηκαν οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων των Χανίων που τελούν υπό κατάληψη για να φωνάξουν με συνθήματα τα αιτήματα τους από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές ζητούν τη διαχωρισμό των τμημάτων σε 15 μαθητές και την κατάργηση της μάσκας στις αίθουσες.

Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς την ίδια ώρα που η ΕΛΜΕ είχε προκηρύξει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο  διεκδικώντας από την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία, ζητώντας παράλληλα δωρεάν τεστ στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα σε σχολείο.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ ασκεί κριτική στην για την εντολή που έχουν οι διευθυντές της δευτεροβάθμιας να στείλουν την αστυνομία και τους εισαγγελείς στα σχολεία. Ήδη προχτες στα Χανιά διευθυντής Γυμνασίου έκοψε τις αλυσίδες της πόρτας του σχολείου που τελούσε υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με τους μαθητές και την επόμενη μέρα επανήλθε με εισαγγελέα και την αστυνομία, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ.

Η πορεία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με μια στάση στο Δημαρχείο και στη συνέχεια οι μαθητές αποχώρησαν.

Εν τω μεταξύ σήμερα οι καταλήψεις μειώθηκαν στο Ηράκλειο, ενώ περίπου σταθερές σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες παρέμειναν στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη στο Ηράκλειο οι καταλήψεις είναι 28, στα Χανιά 16, στο Ρέθυμνο 13 και στο Λασίθι 8.