Συμβολική κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης – “Μάθημα στα αμφιθέατρα και οι δικαιούχοι στις Εστίες”

14.51

Φοιτητές στις σκάλες  αλλά και στο ασανσέρ που οδηγεί στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, από νωρίς το πρωί απαγόρευαν την είσοδο στους διοικητικούς αλλά και στην Πρυτανική Αρχή για τα γραφεία τους. Η Πρυτανεία τους δήλωσαν, τελεί υπό κατάληψη. Τα αιτήματα τους πολλά, μεταξύ αυτών το ακαδημαϊκό κριτήριο ως προϋπόθεση για την είσοδο ενός φοιτητή σε εστία του πολυτεχνείου. Ότι πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον δύο μαθήματα στο εξάμηνο για να μπορέσουν να παραμείνουν στην Εστία.

Τα δωμάτια στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι 135 και το επόμενο διάστημα αναμένεται να παραδοθούν ακόμη 40. Ο πρόεδρος των εστιακών τονίζει ότι οι φοιτητές που έχουν ανάγκη στέγασης είναι περισσότεροι από 250 οι οποίοι αποτρέπονται από την αίτηση λόγω των κριτηρίων.

Αν και πρώτη μέρα σήμερα λειτουργίας του Πολυτεχνείου, έλειπαν οι φοιτητές καθώς το εκπαιδευτικό ίδρυμα πριν από 5 μέρες πήρε την απόφαση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οι φοιτητές ζητούν δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό, μάσκες και περισσότερους καθηγητές με μικρότερο αριθμό φοιτητών στα αμφιθέατρα, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις και να επιστρέψουν στα εργαστήρια και τα μαθήματα τους.

Την Τετάρτη οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στις 12 το μεσημέρι στην Αντιπεριφέρεια Χανίων μαζί με φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ.