Βίντεο: Αύριο απολογείται ο 27χρονος – Όλα τα νέα στοιχεία

17.01

Στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Χανίων παραμένει ο 27χρονος κατά ομολογία δράστης της υπόθεσης δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον. Το πρωί τον επισκέφτηκαν οι γονείς και τα αδέλφια του οι οποίοι δε δέχονται ότι ο γιος τους διέπραξε το έγκλημα που του καταλογίζεται και σε επικοινωνία μας με τον πατέρα του μας είπε ότι αύριο θα αποσταλεί δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ με τη θέση της οικογένειας. Εν τω μεταξύ τα βλέμματα στρέφονται στην αυριανή ημέρα όταν ο 27χρονος θα καθίσει απέναντι από την Ανακρίτρια Χανίων για να ακούσει τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να απολογηθεί.

Να σημειωθεί ότι μετά την παραίτηση του πρώτου συνηγόρου υπεράσπισης του 27χρονου, παραιτήθηκε και ο δεύτερος που όρισε το δικαστήριο, ενώ ορίστηκε και τρίτος δικηγόρος ο οποίος αύριο σύμφωνα με τις πληροφορίες θα δώσει το παρόν στην Ανάκριση του 27χρονου

Εν τω μεταξύ η υπόθεση για τις αρχές παραμένει ανοιχτή και από ερευνώνται τρία περιστατικά καταγγελιών από άλλες γυναίκες οι οποίες φέρεται να δέχτηκαν επίθεση από τον 27χρονο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μία Πολωνή κατήγγειλε στις αρχές ότι πριν από δύο μήνες δέχτηκε επίθεση στο δρόμο στο Μάλεμε από τον 27χρονο ο οποίος οδηγούσε το άσπρο αυτοκίνητο.

Αφού έπεσε κάτω σε ένα χαντάκι στο χωράφι που βρισκόταν δίπλα, ανέκτησε τις δυνάμεις και άρχισε να τρέχει. Καθώς της είχε κάνει εντύπωση ότι ο οδηγός δεν έφυγε από το σημείο και άρχισε να την κοιτάει από τον καθρέφτη. Εκείνη άρχισε να απομακρύνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μόνο όταν πέρασε από μπροστά ένα αυτοκίνητο ο νεαρός εξαφανίστηκε.

Παράλληλα άλλες δύο γυναίκες μία Λιθουανή και μία Ελληνίδα ανάφεραν στις αρχές ότι και εκείνες δέχτηκαν επίθεση από ένα άσπρο αυτοκίνητο αλλά σώθηκαν καθώς άρχισαν να τρέχουν και σε κοντινή απόσταση υπήρχε και άλλος κόσμος.

Όλο αυτό το διάστημα οι ειδικοί στο εγκληματολογικό αναλύουν το ψυχολογικό προφίλ του δράση και σε ότι αφορά στον 27χρονο συλλέγουν τις πληροφορίες που τους δίνει ο ίδιος και από τα βίντεο που έχει κοινοποιήσει στο διαδίκτυο.

Ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ σκιαγραφεί τον 27χρονο από τις αστυνομικές και δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον κ. Βγόντζα στο παρελθόν ο 27χρονος θα πρέπει να είχε δείξει δείγματα μη αποδεκτής συμπεριφοράς αλλά το οικείο του περιβάλλον είτε αγνόησε είτε αποσιώπησε.

Εν τω μεταξύ σε περίπου ένα μήνα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων dna και ιστολογικών- τοξικολογικών. Από το dna θέλουν οι ιατροδικαστές να δουν εάν βιάστηκε ή όχι η άτυχη Σούζαν Ίτον.

Ευαγγελία Ξηρουχάκη