Π. Πολάκης: “Δώστε τώρα τα χρήματα σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους”

16.25

Την πρόβλεψη πως η ύφεση στην Κρήτη από την πτώση του τουρισμού θα αγγίξει το 10% έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος περιόδευσε χτες το πρωί στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου και το βράδυ μίλησε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι το 2019 στη χώρα ο Τουρισμός έφερε περίπου 27 δις ενώ φέτος ενδέχεται τα έσοδα να μειωθούν στα 6 δις.

Ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι οι χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους πρέπει να δοθούν τώρα και όχι τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη που θα έχουν μείνει οι μισοί των μισών.

Σε ότι αφορά στο lock down της χώρας την περίοδο της καραντίνας, ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έβαλαν πλάτη στον σχεδιασμό της κυβέρνησης καθώς αν δεν παίρνονταν μέτρα οι θάνατοι θα ήταν πολύ περισσότεροι και οι ασθενείς που θα χρειάζονταν ΜΕΘ επίσης. Παρόλα αυτά τα τεστ αντισωμάτων θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα για να μπορέσει ο κάθε τόπος που δεν είχε κρούσματα να ξεκινήσει την οικονομική του δραστηριότητα.