Στάσεις εργασίας από τους εξωτερικούς φρουρούς στις φυλακές των Χανίων

16.04

Εργάζονται πολλές φορές ακόμη και χωρίς ρεπό προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία των φυλακών των Χανίων. Ο λόγος για τους Υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι το πρωί προχώρησαν σε στάση εργασίας διεκδικώντας τουλάχιστον 40 νέες προσλήψεις.

Όπως λένε το οργανόγραμμα ορίζει 93 εξωτερικούς φρουρούς για το κατάστημα κράτησης Χανίων και τις Αγροτικές φυλακές Αγιάς Χανίων και σήμερα εργάζονται μόλις 59.

Κατά την διάρκεια της Στάσης Εργασίας
«Το Κεντρικό Θυρωρείο του Καταστήματος Κράτησης Χανίων θα παραμείνει κλειστό και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα επισκεπτήριο Συγγενών και Συνηγόρων Κρατουμένων, (Εξαιρείτε η τροφοδοσία του Καταστήματος Κράτησης όπως επίσης και οι επισκέπτες θα μπορούν μόνο να αφήσουν πράγματα στους Κρατουμένους).

Δεν θα εκτελεστεί καμία Μεταγωγή – Φρούρηση στα Δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου και στο Νοσοκομείο εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του»
Να σημειωθεί πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τις επόμενες στάσεις εργασίας να έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 13 και την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου από τις 8:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι και από τις 15.00 έως τις 19:00.