Ψυχρός και κυνικός ο 28χρονος – Εν αναμονή της δίκης της Σούζαν Ίτον

17.34

Έκπληκτοι από την απάθεια, την ψυχρότητα και τον κυνισμό του 28χρονου σήμερα  Χανιώτη που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 62χρονη Αμερικανίδα Βιολόγο, πριν από περίπου ένα χρόνο, αναφέρουν οι δικηγόροι της, ότι έμειναν οι ψυχίατροι που τον εξέτασαν στις φυλακές όπου κρατείται. Ο κατηγορούμενος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έκανε πριν αλλά και μετά τον θάνατο της με τους γιατρούς να μη διαπιστώνουν ενεργή ψυχοπαθολογία, σύμφωνα με τους δικηγόρους της.

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής είναι ο Γιώργος Τζερίζ και η Βάσω Πανταζή οι οποίοι σημειώνουν ότι η κύρια ανάκριση έχει ολοκληρωθεί με τον 28χρονο να μην έχει ανακαλέσει όλα όσα ομολόγησε προανακριτικά καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρχε η πληροφορία ότι είχε ανακαλέσει.για τα φρικτά εγκλήματα του βιασμού και της δολοφονίας.

Σε έξι μήνες συμπληρώνεται το 18μηνο από την προφυλάκιση του 28χρονου και εντός αυτών των μηνών θα πρέπει να διεξαχθεί η δίκη. Η οικογένεια της Αμερικανίδας βιολόγου, ο σύζυγος, τα δυο της αγόρια, η μητέρα και τα αδέρφια της, θα παραστούν στη δίκη, δηλώνοντας την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική δικαιοσύνη.

Και η οικογένεια του 28χρονου από την πλευρά της περιμένει τη διεξαγωγή της δίκης.

Η άτυχη Σούζαν Ίτον βρέθηκε νεκρή πέρυσι τον Ιούλιο σε μία σπηλιά στο Μάλεμε, μετά από μία εβδομάδα από την εξαφάνιση της από το Κολυμπάρι όπου βρισκόταν για ένα διεθνές συνέδριο βιολογίας.