1ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Κισάμου μαζί – Τι λένε οι μαθητές για μάσκες / προκατ

16.26

Σε πρωινή βάρδια το 1ο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κισάμου τα οποία για τη νέα σχολική χρονιά θα μοιράζονται την ίδια αυλή αφού στο προαύλιο του Γυμνασίου τοποθετήθηκαν οι 12 προκατασκευασμένες αίθουσες. Το πρωί τελέστηκε ο Αγιασμός με τους γονείς να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις μικρές αίθουσες και τα πολυπληθή τμήματα παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.

Στο γενικό Λύκειο οι μαθητές είναι 190 και στο γυμνάσιο 158 και οι καθηγητές εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ωστόσο κάλεσαν τους μαθητές να συμμορφωθούν στις νέες συνθήκες καθώς είναι άγνωστο το χρονικό διάστημα της συστέγασης των δύο σχολείων.

Οι μαθητές σημειώνουν ότι θα είναι δύσκολο το μάθημα με τη χρήση μάσκας αλλά θα πρέπει να συνηθίσουν, ενώ προτιμούν τις προκατασκευασμένες αίθουσες από την απογευματινή βάρδια.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας είναι άγνωστο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος για τα λύκεια της περιοχής, ωστόσο οι διαδικασίες προχωρούν.